Presentació

 Benvinguts /Bienvenidos / Bienvenue / Welcome

__________________________________________________________________________________

 

Esteu a la web del Senat de JCI CATALUNYA, aquí trobareu tots els serveis d'abans i de nous, informació actualitzada de les activitats, dels congressos, història i moltes més coses.


 Salutació de la nova Presidenta del Senat de la JCI Catalunya 2014 - 2015


Sembla que va ser ahir, però ja han passat 5 anys que vaig tornar d'Alemanya a la meva ciutat de Barcelona, a la que que cada dia que transcorre me l'estimo més.
Cinc anys fa que vaig retrobar-me amb els meus amics de la Jove Cambra de Barcelona i de Catalunya, no amb tots..., és molt difícil reunir-los a tots. Potser un dia ho aconseguiré, és la meva il·lusió més apreciada. Cinc anys en els quals vaig conèixer molts Júniors i molts Senadors/es més joves i dels que ara sóc amiga. Cinc anys que vaig poder participar com Ambaixadora de l'Associació de Senadors Europeus ASE i vaig assistir a diferents congressos en els quals he ampliat el nombre de coneguts i amics d'Europa i del món gràcies a la Jove Cambra. Aquests 5 anys han passat d'una bufada!
Recordant la meva trajectòria anterior, dels anys 70 fins1978 a la Jove Cambra de Barcelona i després com a Presidenta de "l'Agrupació de Joves Cambres de Catalunya" al 1979. Només tinc paraules d'agraïment a la nostra entitat que em va donar les eines de aprendre a no tenir por al futur i que tot és possible si tenim un bon projecte i creiem en nosaltres mateixos. I així va ser que vaig marxar cap Alemanya per una estada d'un any i m'hi vaig quedar 28 anys. La meva vida professional a Alemanya, a la TV pública DeutscheWelle, em va donar la oportunitat de desenvolupar les meves aptituds televisives i aprendre un altre idioma. Afortunadament tot el que he viscut dins de la JCI o fora d'ella, hagi sigut bo o dolent, ha estat sempre un aprenentage per mi i mai he obviat les fites difícils.
El 18 de gener a l'Assemblea ordinària de canvi de poders, a la qual em va acompanyar la meva Junta Directiva i els Senadors presents a l'acte, vaig sentir una gran emoció quant els Presidents Antoni Prat, Joan Iniesta i Lluís Guardia em van imposar el collaret presidencial i el bastó. Tenim encara reptes per portar a terme aquest propers anys 2014-2015, per tancar el procés de la fundació de la nostra Associació del Senat JCI Catalunya, ara tenim entitat jurídica, i per tant, les nostres actuacions estan avalades pels Estatuts de l'Associació, però hem d'aprovar un "Manual de normes del Senat" per les actuacions complementaries als estatuts. Hem que donar-li una reglamentació al "Consell del Senat" que te nom però no funcions. Hem d'establir un finançament amb gestió de cobrament de quotes (preu simbòlic), però com que formem part de l'ASE (Associació del Senat Europeu), a la qual paguem per un número de Senadors declarats, necessitem ingressos. Tenim un Llistat de Senadors de Catalunya que el José Maria Velasco va començar a introduir dades ja al any 2013 i que continua treballant amb ell, però que no esta complert i hem de completar-lo el més aviat possible, sempre i quan ens feu arribar les dades vosaltres AMICS SENADORS! Tenim una Web però que hem de gestionar i administrar per posar al dia i mantenir, ja estem fent contactes per aquesta fita. I tenim una llarga llista de "varis" que anirem poc a poc solucionant i comunicant-vos.
Vull agrair a l'Antoni Prat la seva confiança en la meva persona aquests darrers anys com a Vicepresidenta de la seva Junta Directiva i per la seva amistat que ha perdurat a través del anys. Afortunadament tenim a la nostra entitat la persona del PastPresident, que ens dóna a tots una seguretat de que tot anirà bé sigui qui sigui el President/a...
I per finalitzar vull expressar la meva confiança en tots vosaltres amics i amigues Senadors i Senadores. Com bé sabeu sense vosaltres no hi ha Senat!  Aleshores, cal que assistiu a les nostres Assemblees, Congressos, reunions, sopars, i un llarg etcètera d'actes que us heu perdut al llarg dels anys per mandra? desinterès? feixuguesa? o el que sigui. Jo us prometo que farem tot el possible per què el Senat tingui més espurna, enginy i gràcia que fins ara i si vosaltres poseu de la vostra part l'assistència, aleshores podrem gaudir del Senat de debò!!!!
Una forta abraçada,

Ana Maria Bañolas #27946
Presidenta Associació del Senat
JCI Catalunya 2014-2015

L'Assemblea del Senat de la JCI Catalunya escull a Anna Maria Bañolas com a presidenta del Senat pels propers anys 2014 i 2015


L'Assemblea del Senat de la JCI Catalunya va escollir el passat dissabte 19 d'octubre a la senadora de JCI Barcelona, Anna Maria Bañolas, com la nova presidenta electa del Senat pels propers anys 2014-2015. L'Assemblea també va aprovar adherir-se al manifest pel Dret a decidir . L'Assemblea va tenir lloc en el marc del 45è Congés Nacional de les Joves Cambres de Catalunya a la ciutat d'Igualada del 18 al 20 d'octubre. Com a activitats destacades del senat hi va haver el sopar de senadors el divendres a la nit al restaurant Somiatruites d'Igualada. El dissabte al matí hi va haver la visita a la Masia Can Feixes a Cabrera d'Anoia, i a la nit el Sopar de Gala, en el qual es va entregar el Premi "Jordi Pedragosa" al Millor Senador a Antoni Prat de JCI Manresa i President actual del Senat. Diumenge al matí, es va fer una visita a l'Abric Romaní i al Molí Paperer de Capellades que va cloure el Congrés.


Els senadors de la JCI Catalunya aproven estatuts i la creació de la nova Associació del Senat Català


Participants de l'Assemblea del Senat.El passat 19 de gener va tenir lloc l'Assemblea de Senadors de la JCI Catalunya a la Universitat de Vic en el marc de l'Assemblea de Traspàs Nacional. En aquesta reunió, els senadors de Catalunya van aprovar els estatuts de la nova Associació del Senat de la JCI Catalunya i la constitució d'aquesta entitat. A partir d'ara, el senat de la JCI Catalunya ja té personalitat jurídica pròpia i, per tant, ja pot operar de forma autònoma. D'aquesta nova associació en formaran part tots els senadors de la JCI Catalunya. A l'Assemblea també es va parlar del programa conjunt entre JCI Catalunya i el Senat per tal de fer un diagnòstic de la situació de l'entitat que s'engegarà aquest any 2013. A la foto apareixen els membres presents a la reunió (alguns d'aquests formen part del grup fundador de la nova associació), juntament amb el President actual de la JCI Catalunya, Òscar Hijosa i el President del Senat de la JCI Catalunya, Antoni Prat.

TITULARS DE NOTÍCIES DEL SENAT NACIONALS I INTERNACIONALS
 
Ana M. Bañolas esdevé nova presidenta del Senat a Ripoll
El dissabte 18 de gener va tenir lloc l'Assemblea Ordinària del Senat de la JCI Catalunya de canvi de President del Senat a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll. En la reunió, es va fer l'acte formal de traspàs de poders entre el President del Senat 2012-2013, Antoni Prat i la nova presidenta per al 2014-2015, Anna M. Bañolas, de JCI Barcelona. A més d'aquest acte, també es va presentar la nova junta i les noves activitats de l'associació.La Junta Nacional del Senat es reuneix a Masies d'Avinyó
El passat dissabte 29 de juny la Junta del Senat de la JCI Catalunya es van reunir a les Masies d'Avinyó. Es va fer una visita a les bodegues i després es van reunir amb la presència del senador Valentí Roqueta i el president Nacional de la JCI Catalunya, Òscar Hijosa.


Trobada de mig any del Senat a Girona

El dissabte 11 de maig va tenir lloc l'Assemblea de Mig Any de la JCI Catalunya a Girona. Durant el dinar es va entregar una senadoria a Pere Mallol de JCI Girona per part del president del Senat i el senador Ramon Costa. A la tarda hi va haver una trobada del Senat al Golf Girona per exposar la situació administrativa del procés iniciat a Vic, aprovant la constitució de l'entitat jurídica que ens permetrà actuar com la resta de senadors europeus.


L'Ambaixadora de l'ASE visita el Congrés Nacional de la JCI Catalunya a Reus
L'Ambaixadora de l'ASE (Associació del Senat Europeu) assignada a Catalunya i senadora francesa de la JCI, Véronique Bonhomme va visitar Catalunya del 26 al 28 d'octubre amb motiu del Congrés Nacional de les Joves Cambres de Catalunya que es va celebrar a la ciutat de Reus. L'Ambaixadora va assistir a la inauguració oficial del Congrés a l'Ajuntament de Reus, i posteriorment, es va fer un sopar de senadors i senadores a la Capsa Gaudí. El dissabte al matí hi va haver una visita a la Reus modernista, dinar de senadors al Círcol i després l'Assemblea del Senat de la JCI Catalunya a l'Hotel NH. A la nit hi va haver el Sopar de Gala on es va entregar per primera vegada el premi al Millor Senador que portarà per nom "Jordi Pedragosa" a la senadora Anna M. Bañolas de la JCI Barcelona.


Els senadors de Catalunya es troben a Barcelona per parlar dels seus estatuts

El passat divendres 28 de setembre va tenir lloc a Barcelona una reunió de Junta Directiva del Senat oberta a tots els senadors catalans a la seu de la Cambra de Comerç. En aquesta reunió es va tractar de la redacció dels Estatuts del Senat, tasca a la qual hi està treballant José Maria Velasco, com a Assessor Legal de la Junta. Després de la reunió, hi va haver un sopar de germanor, on ens va acompanyar el senador i recent distingit amb la Creu de Sant Jordi, Francesc Granell.